Βασιλόπιτα πανεύκολη και αρωματική


Βασιλόπιτα πανεύκολη και αρωματική



Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλ. καρύδια (χοντροκομμένα)
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ. γλ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε τις σταφίδες με λίγο ζεστό νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα, τοποθετούμε και ένα νόμισμα, τυλιγμένο καλά με αλουμινόχαρτο στο κέικ. Ψήνουμε για 45' - 50' περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου