Πουρές αφράτος και βελούδινος με φρέσκες πατάτες

By mika - 3:00 μ.μ.

Πουρές αφράτος και βελούδινος με φρέσκες 
πατάτες

Ο πουρές πατάτας συνοδεύει πολύ αρμονικά το ψητό κρέας, τα μπιφτέκια, τα παναρισμένα κρεατικά, σουτζουκάκια ή ότι μας αρέσει.





Υλικά
  • 1.500 γρ. πατάτες καθαρισμένες σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • αλάτι













Εκτέλεση
Διαλέγουμε πατάτες που να είναι γερές, σκληρές και όχι μαλακές. Τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό (ήδη αλατισμένο) και όχι κατευθείαν σε νερό που βράζει. Είναι έτοιμες όταν μπορούμε να τις τρυπήσουμε άνετα με ένα πιρούνι. Δεν τις παραβράζουμε όμως γιατί απορροφούν πολύ νερό και η γεύση τους γίνεται νερουλιαστή. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τις βάζουμε κατευθείαν σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο πρες πουρέ ή με πιρούνι. Προσθέτουμε όλο το βούτυρο, σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα με μίξερ χειρός. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το χτύπημα. Ο πουρές θα έχει γίνει πλέον βελούδινος. Σερβίρουμε τον πουρέ αμέσως έτσι όπως είναι καυτός. Είναι απλά τέλειος!!

Αν θέλουμε τον πουρέ μας ελαφρύ, αντικαθιστούμε το βούτυρο με μαργαρίνη και το εβαπορέ με φρέσκο γάλα, όμως δεν θα έχει την ίδια νοστιμιά.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια