Μελιτζανοκεφτέδες τηγανιτοί, αφράτοι και τραγανοί

By mika - 9:30 π.μ.


 Μελιτζανοκεφτέδες τηγανιτοί, αφράτοι και τραγανοί

Καλοκαιρινό μεζεδάκι πολύ οικονομικό, που συνοδεύει άνετα ούζο ή μπύρα.
Το σχήμα σ' αυτούς τους κεφτέδες είναι λίγο ακανόνιστο επειδή χρησιμοποιώ φρυγανιά αντί για αλεύρι στο μείγμα. Αν δεν σας αρέσει η φρυγανιά, μπορούν να γίνουν με αλευράκι, θα είναι το ίδιο νόστιμοι και πιο φουσκωτοί.

Υλικά
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 αυγά
  • 2 φλ. γαλέτα
  • 2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο






Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200C για 40' ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν αφαιρούμε τα φλούδια και κρατάμε τη σάρκα τους. Την ψιλοκόβουμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τη σάρκα της μελιτζάνας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά και τη γαλέτα. Zυμώνουμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε κουταλιές σε καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Μου άνοιξες την όρεξη! Πολύ ωραία συνταγή 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, όντως νόστιμα κεφτεδάκια και πανεύκολα. Καλή επιτυχία σε ότι φτιάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή