Σάμαλι νηστiσιμο αλάδωτο


Σάμαλι νηστίσιμο αλάδωτο

Από τα καλύτερα παραδοσιακά μας γλυκά στη νηστίσιμη εκδοχή του. Υπέροχο αρωματικό σάμαλι, με γεύση πορτοκάλι.



Υλικά

Για το σάμαλι:
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1/2 κ. γλ. μαστίχα σκόνη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ. σ. χυμός  λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαστίχα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, θα έχει γίνει αραιός χυλός. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αδειάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 40'.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε όλα τα υλικά για 8'. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεχτικά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο πριν το σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου