Ατζέμ πιλάφι με φιδέ

By mika - 10:00 π.μ.



 Ατζέμ πιλάφι με φιδέ

Νόστιμο σπυρωτό πιλάφι με την προσθήκη ζυμαρικού φιδέ ή ψιλό κριθαράκι, ιδανική γαρνιτούρα σε πιάτα με κρεατικά ή ψαρικά.

Υλικά
  • 2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 φλ. φιδέ σπασμένο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 4 φλ. νερό
  • 5 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι












Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το φιδέ. Μόλις ο φιδές αρχίζει να παίρνει χρυσό χρώμα προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε ρίχνουμε νερό, αλάτι και τον κύβο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό και στην συνέχεια το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και καπακώνουμε την κατσαρόλα για 15'.

Αν το θέλουμε νηστίσιμο χρησιμοποιούμε κύβο λαχανικών και μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια