Φασολάδα παραδοσιακή

By mika - 10:30 π.μ.

 Φασολάδα παραδοσιακή

Από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας, την απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τον χειμώνα παρέα με λουκάνικα περασμένα από το τηγάνι ή καπνιστή ρέγγα.

Υλικά
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας
  • 3 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετουμε τα φασόλια στο σκεύος που θα τα μαγειρέψουμε με νερό μέχρι να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 ώρες. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 15' περίπου. Αδειάζουμε ξανά το νερό που βράσανε προσθέτουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα φασόλια μας. Σερβίρουμε παρέα με τυρί φέτα, ελιές και φρέσκο ψωμί.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια