Τυροπιτάκια με φέτα και γκούντα τηγανιτά με φύλλο κρούστας

By mika - 4:16 μ.μ.


Τυροπιτάκια με φέτα και γκούντα τηγανιτά με φύλλο κρούστας

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα 
  • 2 αβγά 
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • 150 γρ. τριμμένο γκούντα 
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε το φύλλο και όπως είναι τυλιγμένο ρολό, το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Τα δύο τα ξαναβάζουμε στην μεμβράνη τους για να μην ξεραθούν. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε μέσα από μια μκρή κουταλιά γέμιση από το μείγμα μας. Στρίβουμε πρώτα από το πλάι προς τα μέσα ώστε να μην βγει έξω η γέμιση και τα τυλίγουμε σε σφιχτά τριγωνάκια. Τέλος τα αλείφουμε με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Όταν είναι όλα έτοιμα, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια